Caracas

Chávez eleva el to amb Colòmbia i parla de "preparar-se per a la guerra"

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha tornat a apujar el to en la crisi amb Colòmbia en parlar de "preparar-se per a la guerra". Chávez ho ha dit davant d'una eventual agressió que, segons creu, podria preparar-se a Washington contra el seu país. Durant el seu programa dominical "Aló Presidente", Chávez ha fet una crida als militars i als civils veneçolans a "preparar-se per a la guerra", en una advertència als governs de Colòmbia i els EUA.

Actualitzat
"No s'equivoquin amb nosaltres [els veneçolans]; estem disposats a tot", ha dit Chávez, que s'ha dirigit al seu col·lega nord-americà, Barack Obama.

Chávez, que en repetides ocasiona ha acusat Washington d'estar gestant plans per desestabilitzar el seu govern, ha instat en la seva intervenció d'aquest diumenge els membres de la força armada bolivariana a "preparar-se per a la guerra com la millor manera d'evitar-la".

La proclama de Chávez arriba en un moment en què les turmentoses relacions entre Veneçuela i Colòmbia es troben en un dels pitjors moments, amb greus tensions a la zona fronterera i acusacions d'espionatge formulades per Caracas contra Bogotà.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut