Caracas

Chávez demana a les FARC que alliberin tots els ostatges

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha demanat a les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i al seu nou líder, Alfonso Cano, que alliberi tots els ostatges sense demanar "res a canvi" perquè la guerrilla ha passat a la història. El dirigent veneçolà modifica així la seva estratègia, ja que fa només un any va instar la comunitat internacional a esborrar les FARC de les llistes de grups terroristes.

Actualitzat
Hugo Chávez s'ha posat a disposició del lider de les FARC per anar a buscar els ostatges i facilitar-ne l'entrega. "Els guerrillers de les FARC han de saber una cosa: s'han convertit en una excusa de l'imperi" nord-americà "per amenaçar-nos a tots nosaltres. Són una excusa perfecta. El dia que es faci la pau a Colòmbia se li acaba l'excusa, a l'imperi."

El líder veneçolà ha recordat que fa un any van estar a punt de reunir-se amb Manuel Marulanda, anterior líder de les FARC, però les pressions dels Estats Units i de les forces internes colombianes "van ser molt dures" i van fer que la trobada amb Marulanda fracassés.

El president de Veneçuela ha demanat voluntat a la guerilla per assolir la pau. Un primer pas seria deixar en llibertat "ancians, dones i malalts". "Em poso a les ordres" del nou cap del grup guerriller colombià per facilitar-ne l'entrega, ha dit Chávez, que ha demanat ajuda a la comunitat internacional per acabar amb la guerra a Colòmbia.
Anar al contingut