Caracas

Chávez anuncia que nacionalitzarà el servei elèctric i les telecomunicacions de Veneçuela

El govern d'Hugo Chávez nacionalitzarà el servei elèctric i les telecomunicacions de Veneçuela. El president veneçolà ho ha anunciat en l'acte de jurament dels ministres del seu nou govern i ha justificat la mesura assegurant que els sectors estratègics del país no poden estar en mans privades. Aquest anunci confirma la voluntat, expressada poc després de les eleccions del desembre, de convertir aquesta tercera legislatura en una nova revolució socialista.

Actualitzat

Hugo Chávez començarà el seu nou mandat dimecres després d'anunciar que pensa nacionalitzar el sector elèctric i les telecomunicacions; les empreses de refinament de cru també passaran a mans de l'Estat. Amb aquesta mesura, ha dit, "la nació ha de recuperar la propietat dels mitjans estratègics de sobirania, seguretat i defensa".

En un discurs que ha fet després de l'acte de jurament dels ministres del seu nou govern, el president veneçolà ha parlat de la necessitat de tornar a controlar sectors "estratègics per a qualsevol país" que van ser privatitzats abans del 1999, quan va arribar al poder. En aquest sentit, Chávez ha fet una crida a les nacionalitzacions i a la recuperació "de la propietat social sobre els mitjans estratègics de producció".

De moment, el president veneçolà ja ha demanat a l'Assemblea Nacional que li atorgui poders especials per nacionalitzar totes les empreses que es van privatitzar a la dècada dels noranta. Chávez ho ha justificat assegurant que els sectors estratègics del país no poden estar en mans privades.

L'anunci de nacionalitzacions, segons Chávez, és un avanç del seu discurs de dimecres a l'Assemblea Nacional, quan jurarà el càrrec per al seu nou mandat de sis anys, del 2007 al 2013. Amb aquest anunci el president veneçolà radicalitza la seva política amb un nou pas cap als plantejaments d'Evo Morales i confirma la voluntat, expressada poc després de les eleccions del desembre, de convertir aquesta tercera legislatura en una nova revolució socialista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut