Madrid

Chaves podria convocar per dimarts que ve el Consell de Política Fiscal i Financera per aprovar el finançament

El ministre de Cooperació Territorial Manuel Chaves ha anunciat que podria convocar per dimarts que ve el Consell de Política Fiscal i Financera amb l'objectiu d'aprovar el finançament autonòmic. D'aquesta manera la data del 15 de juliol que havia promès com a límit per signar el finançament, es compliria, ja que dimarts és dia 14. Les paraules de Chaves han arribat poques hores després que el conseller Castells ha assegurat que per primera vegada veia condicions en les negociacions per arribar a un pacte sobre finançament amb el govern espanyol. Per la seva banda, Artur Mas ha posat en dubte que Zapatero pugui complir amb Catalunya i satisfer al mateix temps les altres comunitats.

Actualitzat
Contactes més o menys discrets, declaracions públiques i senyals s'han anat succeint en els darrers dies fins que, aquest dijous, Manuel Chaves ha fet el pas de posar data a la propera reunió de les comunitats autònomes per acordar el nou model de finançament; serà gairebé segur el pròxim dimarts.

Segons Chaves, els consellers d'Economia de les diferents comunitats ja coneixen les xifres pràcticament definitives. I pel cantó català, Antoni Castells ha volgut donar a entendre expressament que, tot i el que queda per discutir, l'acord és més a prop que mai.

L'objectiu per la Generalitat és aconseguir que, amb el nou model, un cop repartits els diners, Catalunya no perdi posicions en el rànquing de comunitats. I el maldecap pel govern central és com fer-ho perquè cap comunitat es quedi amb la sensació que hi ha sortit perdent.

Un trencaclosques que Artur Mas veu de difícil solució. El líder de CiU no entén com s'ho pensa fer Zapatero perquè tothom acabi rebent un finançament per sobre de la mitjana espanyola. Mas considera un sudoku sense solució els plantejaments de Madrid en ordinalitat. Tot i l'anunci de Manuel Chaves, el ministeri d'Economia -que és l'encarregat de fer-ho- assegura que encara no ha convocat la reunió.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut