Barcelona

Chacón situa l'arribada de l'AVE a mitjans de febrer

La ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha perfilat una mica més la data de l'arribada de l'AVE a Barcelona. Després que aquest cap de setmana el president espanyol insinués que probablement arribaria abans de les eleccions, Chacón ha explicat en una entrevista a "Els matins de Catalunya Ràdio" que arribarà d'aquí a un mes o un mes i mig. La ministra ha parlat d'altres temes, com per exemple, la possibilitat que el número dos a les llistes per Barcelona, unes llistes que ella encapçala, sigui Joan Clos.

Actualitzat

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, començava aquest cap de setmana a donar pistes sobre l'esperada arribada de l'AVE a la ciutat de Barcelona, una arribada que en principi estava prevista pel 21 de desembre, però que es va haver d'ajornar, i aquest dimarts Carme Chacón ha donat més dades.

La ministra d'Habitatge, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", ha situat cap a mitjans de febrer l'arribada definitiva del TGV a Barcelona. "En un mes mes i mig estarà arreglat, abans de les eleccions generals", ha afirmat.

Respecte a una altra data que actualment està a l'aire, la del traspàs de Rodalies, la ministra ha afirmat que el ministre Solbes i el conseller Castells estan fent els números per assignar el finançament necessari al traspàs, un traspàs que està previst a l'Estatut i que no es farà aquest gener com en un principi s'havia dit. Chacón s'ha mostrat convençuda que Catalunya està en un moment que necessita poder gestionar.

El número dos per Barcelona

La cap de llista per Barcelona dels socialistes catalans també ha negat que hi hagi cap problema per situar el seu company de gabinet, el ministre d'Indústria, Joan Clos, com a número dos. "Estic encantada, no en veig cap ni un (de problema)", ha afirmat la ministra, que ha demanat, però, respecte per als companys que decideixen l'ordre de les llistes.

A hores d'ara encara no se sap qui acompanyarà la candidata per Barcelona als comicis del 9 de març. Chacón també ha assegurat que res no canviarà a la política catalana si Rodríguez Zapatero acaba pactant amb Convergència i Unió, després de les eleccions.

Anar al contingut