Madrid

Chacón: "Sabem on són els mariners desembarcats i que estan bé"

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha afirmat que el govern espanyol sap "exactament on són" els tres tripulants del pesquer "Alakrana" que els pirates han dut a Somàlia i que "estan bé". Chacón ha dit que els segrestadors "utilitzen l'angoixa dels tripulants i les seves famílies per aconseguir els seus fins". La ministra de Defensa ha assegurat que "el govern manté obertes totes les opcions", inclosa "la militar". Chacón ha informat sobre la situació dels tripulants en una compareixença davant els mitjans al palau de La Moncloa després de la reunió d'urgència que ha convocat el govern.

Actualitzat
Els pirates han complert l'amenaça i tres dels mariners del tonyinaire basc han estat traslladats a terra, a Somàlia. La tria dels tres segrestats s'ha fet per sorteig, segons han explicat per telèfon mòbil els mariners quan parlaven aquest matí amb les seves famílies. Unes hores abans els pirates havien llançat una granada contra la fragata espanyola que els vigila per advertir-los que no s'acostin a l'embarcació. També han disparat trets a l'aire.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ja ha sortit per donar un missatge de tranquil·litat i ha dit que la situació està controlada. Segons Chacón, el govern espanyol sap "exactament on són" els tres tripulants que els pirates han dut a Somàlia i que "estan bé", com també estan bé els 33 tripulants que es troben a bord del vaixell.

La ministra de Defensa ha assegurat que "el govern manté obertes totes les opcions", inclosa "la militar". Chacón no ha precisat, però, per quines opcions es decanta i s'ha limitat a enumerar les que estan obertes: "el front polític, el diplomàtic, el d'intel·ligència i el militar".

Des del govern espanyol, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que l'executiu fa "tot" el que es troba a les seves mans per aconseguir "al més aviat possible" l'alliberament dels mariners del pesquer basc segrestat a Somàlia. De la Vega ha demanat "tranquil·litat" davant els últims fets, després que s'ha sabut que tres dels ostatges han estat traslladats a terra, on els pirates tenen intenció de lliurar-los a les famílies dels dos pirates empresonats a Madrid.

Santamaría acusa al govern de desprotegir les famílies de l'"Alakrana"

La portaveu del Grup Popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat al govern de no haver-se pres "amb la responsabilitat que exigia" el segrest del tonyinaire "Alakrana" en aigües de Somàlia i d'haver desprotegit les famílies. Segons Santamaría, el govern no ha tingut "estratègia" ni ha sospesat "els pros i contres" de les iniciatives que ha adoptat per acabar amb aquest segrest, que dura més d'un mes. Ha culpat directament la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, de no haver-se pres seriosament aquest assumpte i s'ha preguntat què ha fet durant tot aquest temps "per haver arribat a la situació" actual.

Eusko Alkartasuna, per la seva banda, ha acusat el govern central de "posar en perill" la vida dels tripulants de l'"Alakrana", mentre que Ezker Batua ha exigit que es prenguin mesures "immediatament" per evitar que la situació de la tripulació del tonyinaire empitjori.
Anar al contingut