Chacón, dimecres, al Congrés (EFE)
Chacón respon a l'advertència de Navarro (EFE)
Barcelona

Chacón respon a Navarro que no es pot presentar a unes eleccions amb un programa en què no creu

La diputada socialista replica Pere Navarro en declaracions a "El Periódico" i assegura que continuarà defensant "un programa d'entesa entre Catalunya i Espanya".

RedaccióActualitzat
La diputada socialista al Congrés Carme Chacón ha replicat al primer secretari del PSC que no entra en els seus plans presentar-se a unes eleccions amb un programa en què no creu, en referència al dret a decidir. Després de la votació d'aquesta setmana al Congrés, en què els socialistes catalans -tret de Chacón- van trencar la disciplina de vot del PSOE per primera vegada, Pere Navarro ha advertit Chacón que no podrà ser candidata del PSC si no assumeix el dret a decidir, tal com l'entén la formació catalana. Chacón, però, no preveu aquest escenari. "No em passaria pel cap proposar als ciutadans un programa en què no crec", ha afirmat en declaracions a "El Periódico".

L'exministra i cap de llista del PSC a les últimes eleccions generals creu que els ciutadans demanen als polítics que defensin les seves "conviccions més fermes" i reitera que es va presentar "amb un programa d'entesa entre Catalunya i Espanya" i que això és el que continuarà defensant.

Per la seva part, l'exministre de Treball Valeriano Gómez ha demanat a Navarro que "no afegeixi més errors" al "gravíssim error" de donar suport a la consulta d'autodeterminació dimarts al Congrés i eviti represàlies als que no van compartir aquesta posició, en referència a Carme Chacón.

Gómez ha afegit que el PSOE vol mantenir "per sempre" els vincles històrics amb el PSC, però que això no ha de comportar una estratègia que, en el fons, "dóna ales al projecte independentista" de CiU i ERC.
Anar al contingut