Torrejón de Ardoz

Chacón rep amb lloances els últims militars espanyols de Bòsnia

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha reconegut la feina feta pels militars espanyols que han tornat de Bòsnia, que ha posat com a exemple per a les missions que altres tropes fan actualment en altres punts del planeta. La ministra ho ha dit durant l'acte de rebuda als últims soldats a la base aèria de Torrejón de Ardoz. Un acte solemne que també ha servit per retre homenatge als 23 membres del contingent espanyol que han mort a Bòsnia durant aquests divuit anys de missió.

Actualitzat
El rei Joan Carles i la ministra de Defensa, Carme Chacón, han rebut a la base aèria de Torrejón de Ardoz l'últim contingent espanyol que ha participat en la missió de la Unió Europea a Bòsnia i Hercegovina.

Amb aquest acte, es posa el punt final a divuit anys de presència de les forces armades espanyoles. Més de 46.000 militars espanyols han estat destinats a Bòsnia des del 1992.

Segons ha considerat Chacón, la tasca que han dut a terme les tropes ha estat la més brillant de les que ha tingut Espanya i ha demostrat que les operacions internacionals són necessàries. "El vostre exemple de sacrifici ens marca el camí per a altres missions que tropes espanyoles ara mateix fan al Líban, al golf d'Adén o a l'Afganistan", ha dit Chacón.

Chacón ha reiterat que les tropes arribades de Bòsnia són "un exemple de defensa", alhora que ha recordat que "van arriscar les seves vides per dur la pau als Balcans, que tots sabíem que era la pau d'Europa".

La rebuda també ha volgut ser un homenatge als 23 membres del contingent espanyol que han mort durant aquests divuit anys de missió a Bòsnia.
Anar al contingut