Chacón reconeix que el PSC ha de tenir més presència a Madrid

Carme Chacón ha orientat el seu discurs cap la necessitat d'una Europa forta per sortir de la crisi, però les preguntes sobre el congrés del PSC del mes que ve i el seu futur paper dins del partit han suscitat l'interès al Fòrum Primera Plana. La candidata no avança quin serà aquest paper, però sí que ha reconegut que el PSC, sense tenir grup parlamentari propi, ha de tenir més presència a Madrid, com proposen alguns alcaldes.

Actualitzat
"Em preocupa que ha fet tan bona feina -alguns d'aquests diputats estan aquí- i la poca visibilitat que en alguns moments ha tingut aquesta feina. I per això la proposta que han fet els dos alcaldes del meu partit, l'alcalde de Lleida i l'alcalde de Sabadell, que el que busca és més visibilitat d'aquesta feina, em sembla encertada."

Com ha fet amb tots els altres candidats a liderar el partit, ha transmès el seu afecte a Miquel Iceta per si aquest es decideix a optar a la direcció, decisió que guarda per després del dia 20. En clau europea, Chacón ha advertit que el cost que pagaria un país si hagués de sortir de l'euro seria comparable al desastre d'una guerra.

El candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest migdia a Almeria que, amb la confiança que li estan donant les enquestes, el PP s'ha començat a treure la màscara i està començant a donar pistes del seu programa ocult, un programa que segons ell amaga polítiques típiques de la dreta.

"Quan fem el que hem de fer, la gent sortirà al carrer a protestar", va dir De Cospedal. Per tant, ells saben el que han de fer, segons ell, el que faran, i saben que a la gent no els agradarà. Per tant, tenim raó els socialistes: senyor Rajoy, vostè no està explicant als espanyols el que té al cap, perquè sap que si ho explica la gent l'aturarà a les urnes, la gent ho aturarà."

El candidat socialista també ha alertat que amb el PP les retallades no només afectaran l'estat del benestar, sinó també els drets socials, i en aquest sentit ha citat explícitament les polítiques d'igualtat de la dona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut