Girona

Chacón posa com a model Girona per no tenir-hi "la dreta anticatalana representada"

En l'acte central del PSC a Girona, Carme Chacón, acompanyada pel cap de llista, Àlex Sáez, ha insistit que l'arribada o no de Rajoy a La Moncloa pot dependre dels vots catalans i, per això, posava la demarcació de Girona com a model. "Quant orgullosa ha estat Girona de no tenir la dreta anticatalana representada en aquesta ciutat, i que orgullosos hem estat la resta dels gironins", ha dit Chacón.

Actualitzat
Joaquim Nadal acusava en el míting Convergència i Unió de traïció, per haver donat al PP, diu, carta de naturalesa en la política catalana.

"La nostra societat en el seu conjunt ha admès, amb una certa naturalitat, aquesta traïció pública que els nacionalistes catalans, els anomenats 'patriotes', han comès en relació amb Catalunya".

En clau de partit i en vigílies del congrés del desembre, Nadal és partidari de fer autocrítica.

Per la seva banda, el candidat del PSOE a la presidencia del govern, Alfredo Perez Rubalcaba, ha insistit que convé que Europa es mantingui unida per sortir de la crisi, però que tambè cal plantar cara i dir als que les defensen que no n'hi ha prou amb les politiques d'ajustos que aquest últim trimestre han causat l'estancament de les economies dels paisos de la zona euro. "Hem de dir a Europa que compaginarem aquestes polítiques d'ajustos amb polítiques 'inversió; que els poders públics hem d'invertir; que si el sector privat no inverteix perquè no té crèdit, els poders públics hem d'invertir-hi per crear riquesa i per crear feina; que això és el que s'ha de fer", ha emfatitzat Rubalcaba. Pel que fa a les demandes comunitàries, el líder socialista ha demanat més temps: "hem d'anar a Brussel·les i dir que sí, que volem invertir-hi, que volem ajustar-nos-hi, però que ens donin més temps, perquè això és el raonable; per això hem d'anar a Brussel·les, a barellar-nos-hi i a convènce'ls".


Anar al contingut