Madrid

Chacón i els seus estira-i-arronses dins dels socialistes

L'exministra socialista Carme Chacón deixa ara la política durant un any per anar a fer de professora a la Universitat de Miami. No és la primera vegada que Carme Chacón fa un pas enrere.

RedaccióActualitzat
L'exministra socialista Carme Chacón deixa ara la política durant un any per anar a fer de professora a la Universitat de Miami. No és la primera vegada que Carme Chacón fa un pas enrere. El 2011, quan l'"era Zapatero" agonitzava, va decidir no presentar-se a les primàries del PSOE.

Després de la desfeta electoral dels socialistes, Chacón va preparar l'assalt a la secretaria general del PSOE enfrontant-se, ara sí, amb Rubalcaba.La presentació de la candidatura la va fer a Olula del Río, a Almeria, lloc de naixement del seu pare. Tot i tenir suports tan importants com el dels socialistes andalusos, va acabar perdent les primàries davant d'Alfredo Pérez Rubalcaba per 22 vots. I va tornar a fer un pas enrere renunciant a tenir cap càrrec al partit i quedant com a diputada rasa al Congrés.

Un altre moviment polític destacat va ser al Congrés dels Diputats quan es va desmarcar dels altres diputats del PSC, que van trencar la disciplina de vot del PSOE i van donar suport a un text a favor d'una consulta pactada amb l'Estat sobre el dret d'autodeterminació (26 febrer 2013).

Les tensions amb la direcció actual del PSC han estat constants. Fa uns mesos va criticar la decisió de Pere Navarro de participar en la cimera sobre el dret a decidir convocada per Artur Mas.

En les últimes quinieles, Chacón tornava a agafar força com a candidata a unes primàries al PSOE. El pas enrere que ara ha anunciat podria suposar un pas endavant d'aquí a un any per aconseguir finalment el seu objectiu de capitanejar els socialistes espanyols
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut