Barcelona

Chacón: "Hem de créixer i per fer-ho necessitem que Europa canviï les seves polítiques"

La cap de llista del PSC per a les eleccions generals, Carme Chacón, ha tancat la ronda d'entrevistes als candidats per Barcelona d'"Els matins" de Catalunya Ràdio. Una entrevista centrada especialment en la qüestió econòmica en un moment en què els mercats estan castigant durament el deute espanyol. Chacón ha estat taxativa en aquest sentit a l'hora de mirar cap a Europa i exigir-li que canviï la seva política. Considera que Espanya no pot créixer només amb polítiques d'austeritat i reclama que des de la Unió s'aposti també per estimular l'economia.

Actualitzat
Després que la prima de risc a Espanya s'ha tornat a disparar aquest divendres, Chacón no creu que Espanya sigui rescatada i demana una actuació del Banc Central Europeu que serveixi per llançar el missatge que és capaç d'avalar fins a l'últim euro dels que intenten especular amb el deute.

Chacón alerta també que Espanya no només decideix el 20-N entre un govern de dreta o de progrés pels pròxims quatre anys sinó qui comanda el canvi de model econòmic i productiu, que al mateix temps garanteixi els drets socials, que necessita Espanya.

Orgullosa de l'herència per a Catalunya

La candidata del PSC per Barcelona s'ha desmarcat del pacte fiscal que propugna Convergència i Unió i presumeix de l'actual model de finançament. Segons Chacón, el sistema vigent ha permès multiplicar per 10 els ingressos de Catalunya. L'ha contraposat al sistema que CiU i PP van pactar el 1999, que ha qualificat de ruïnós per al país.

De totes maneres recorda que l'acord és revisable, la data per fer-ho és durant el 2013, i que s'ha de treballar per continuar reconeixent l'esforç fiscal de Catalunya; aconseguir una major conjunció de les administracions tributàries que permeti planificar millor les despeses i inversions; assolir més transparència i regles més clares, i que el sistema avanci en un sentit federal que acosti el règim comú al foral i els "eixampli tots dos".

També ha tret pit en altres qüestions i ha destacat que Catalunya ha assumit el seu nivell de màxim autogovern sota el govern socialista i que ha esdevingut la primera comunitat en inversió en infraestructures.



Anar al contingut