Herat

Chacón defensa un canvi d'estratègia a l'Afganistan durant una visita llampec a les tropes

La ministra de Defensa, Carme Chacón, i el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, són a l'Afganistan, en una nova visita sorpresa a les tropes espanyoles desplegades en aquell país, aquest cop per felicitar el Nadal als soldats. Chacón ha defensat, davant les tropes un "canvi d'estratègia i de prioritats" en la missió internacional al país asiàtic. I és que ha reconegut que la situació de seguretat s'hi ha "deteriorat".

Actualitzat
En la ja tradicional visita a les tropes desplegades a l'exterior per les festes nadalenques, els ministres de Defensa, Carme Chacón, i d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, han aterrat a la base espanyola de Camp Arena, a Herat. Els acompanya, entre d'altres autoritats militars, el cap de l'Estat Major de la Defensa.

La titular de Defensa ha passat revista a les tropes i, al costat del cap de la diplomàcia, ha presidit un homenatge als caiguts a l'Afganistan. També ha aprofitat per defensar, davant dels soldats, que la missió internacional necessita un "canvi d'estratègia", i també de "prioritats", ja que la seguretat s'ha deteriorat en els últims temps, segons ha reconegut ella mateixa.

Els dos ministres també han visitat la sala de lectura de la base, que a partir d'ara tindrà 300 llibres més, gràcies a la iniciativa de l'escriptor Álvaro Colomer. Aquesta és la tercera visita de la ministra de Defensa a l'Afganistan, una de les zones més convulses del planeta i on l'exèrcit espanyol ha perdut ja vuit soldats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut