Barcelona

Chacón agraeix als catalans que hagin apostat "per l'avenç i la convivència"

Carme Chacón ha comparegut a la seu del PSC a Barcelona per celebrar els resultats dels socialistes catalans als comicis. El seu partit no només ha revalidat la victòria de les eleccions de fa quatre anys, sinó que han aconseguit augmentar en percentatge de vot i en escons, i passen de 21 a 25 representants. "De tot cor, gràcies, moltes gràcies, Catalunya", ha dit Chacón als presents, i ha afegit: "Catalunya ha apostat per l'avenç i no pel retrocés, per la convivència i no per la crispació, per mirar endavant i encarar amb optimisme el futur del nostre país i, sobretot, per un nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero".

Actualitzat

També ha parlat per part dels socialistes el primer secretari del partit i president de la Generalitat, José Montilla, que ha destacat l'aportació "decisiva" de Catalunya en la victòria del PSOE a Espanya, en un resultat que iguala el rècord històric del seu partit en unes eleccions generals, obtingut el 1982 amb 25 escons.

Montilla, que ha comparegut després de la intervenció de José Luis Rodríguez Zapatero a Madrid, ha assegurat que "el catalanisme socialista serà en els pròxims quatre anys més fort i més decisiu que mai", en línia amb el que havia dit anteriorment la cap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón.

"Som i serem la majoria catalana al Congrés dels Diputats", ha afirmat Montilla. Després ha destacat el diferencial que ha obtingut el PSC respecte al PP català -18 escons-, fet que suposa evitar l'avanç "de la dreta", ha subratllat. Montilla ha interpretat aquest resultat "històric" com "un mandat de responsabilitat" per fer avançar Catalunya en àmbits com la justícia social.

Anar al contingut