César Alierta deixa la presidència de Telefónica

El substitut al capdavant de l'operadora de telecomunicacions serà José María Álvarez-Pallete, actual conseller delegat

RedaccióActualitzat

El que ha estat president executiu de Telefónica durant els últims 16 anys, César Alierta, deixarà la presidència en mans del conseller delegat, José María Álvarez-Pallete. Ho ha anunciat aquest dimarts la companyia.

Alierta té previst continuar en el Consell d'Administració de la companyia, on fa 20 anys que en forma part, quatre anys més que a la presidència, a la qual va accedir el juliol del 2000. En una nota de premsa feta pública per l'operadora de telecomunicacions, també s'ha anunciat que es dedicarà a àmbits com l'educació digital o la presidència executiva de la Fundación Telefónica.

El nomenament d'Álvarez-Pallete al capdavant de la presidència l'estudiarà el Consell d'Administració en la seva pròxima reunió, el 8 d'abril. Segons ha comunicat la companyia, la proposta d'Álvarez-Pallete l'ha feta el mateix Alierta, perquè el considera "el directiu més preparat per afrontar amb èxit els reptes de la revolució digital."

Una carrera a l'ombra d'Alierta

José María Álvarez-Pallete ja fa 17 anys que és a la cúpula directiva de Telefónica, i més de tres com a conseller delegat. Segons la biografia feta pública per la mateixa companyia, va néixer a Madrid el 1963 i es va llicenciar en Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Lliure de Brussel·les.

Després de treballar a la multinacional mexicana de la construcció CEMEX, va entrar a Telefónica Internacional el 1999, amb 35 anys, com a director de finances. Tres anys després va passar a presidir la divisió internacional de la companyia i després com a president de Telefónica Latinoamérica. El 2006 va entrar al consell d'administració i el 2012 va passar a ser-ne el conseller delegat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut