Pla mig d'un dels socis extraient una mostra de cervesa del dipòsit per comprovar-ne la qualitat. Imatge del 18 de maig de 2017 (Horitzontal).
Pla mig d'un dels socis extraient una mostra de cervesa del dipòsit per comprovar-ne la qualitat. Imatge del 18 de maig de 2017 (Horitzontal).

Cervesa del Montseny arriba als deu anys com una empresa artesana consolidada que enguany preveu un creixement del 5%

Actualitzat

ACN Seva.-La Companyia Cervesera del Montseny enguany compleix deu anys. Un dels seus socis, Julià Vallès, ha explicat a l'ACN que ho fan convençuts que el producte que ara ofereixen és molt millor que quan van començar. Segons ha destacat, la constància i les innovacions tecnològiques, sobretot en maquinària, han fet la resta. També reconeix que hi ha tingut bastant a veure el moment "dolç" que viu el sector de la cervesa artesana al país. Tot i això, ha reivindicat que al 2007, quan ells van començar, encara calia "picar molta pedra". Vallès ha assenyalat que l'empresa, després de creixements importants que l'any passat van arribar al 20%, està consolidada i aquest 2017 preveu créixer entre el 5 i el 10%. Amb motiu del desè aniversari, la companyia ha organitzat una jornada de portes obertes per quest dissabte a les seves instal·lacions de Sant Miquel de Balenyà.

El 2016 Cervesa del Montseny va créixer un 26%, va superar el milió d'euros de facturació, i va produir més de 300.000 litres. Ara fa deu anys, el 2007, la companyia començava a caminar oferint una cervesa artesana que amb els anys ha anat canviant, segons ha explicat un dels vuit socis, Julià Vallès. "Ens han passat moltes coses durant aquests anys, entre elles que han augmentat les vendes i això ens ha fet créixer com a companyia i ens ha permès poder-la modernitzar", ha explicat. "Ara continuem fent cervesa artesana, però estem segurs que la fem molt més bona i de de més qualitat", ha afirmat orgullós de la seva creació.En els seus inicis van començar amb quatre referències (rossa, malta, blat i negra) i deu anys més tard han arribat a les catorze. Ara poden oferir una gamma d'estils molt diferents, ha comentat Vallès, des de cerveses lleugeres a cerveses molt més "extremes", que es destinen en gran part a l'exportació. De fet, però, l'exportació suposa un 20% de la seva producció anual, mentre que la resta, el 80%, es destina al mercat català. Dels països on s'exporta, de moment la venda se centra als Estats Units, Dinamarca i Suècia.L'empresa ha ampliat darrerament la superfície de la fàbrica, amb l'adquisició d'una segona nau on es fa l'embotellat, i enguany també s'ha invertit en nova maquinària per valor de 300.000 euros, que se sumen als prop de 250.000 que es van invertir l'any passat. Tot plegat, segons Vallès, representen unes inversions "arriscades", però que els han permès consolidar-se i anar modernitzant la cervesera. Tot i la progressiva tecnificació, Vallès ha assegurat que "sempre guardant les distàncies amb les grans macrocerveseres, lluny de qualsevol cervesa industrial". Amb les millores tecnològiques, ha explicat el soci, s'aconsegueix "un producte molt més estable, que manté la naturalitat i sense pasteuritzar". Nova cervesa per celebrar l'efemèrideL'aniversari se celebra aquest dissabte amb el que han anomenat l''Open Day', una jornada de portes obertes amb activitats lúdiques pensades per gaudir en família. La companyia obrirà les seves portes perquè el públic pugui veure el lloc on s'elaboren les cerveses 'Montseny'. Les visites guiades, amb entrada lliure, es podran fer de les onze a les dues i de quatre a set. La jornada preveu un programa d'actes amb música, esport, actuacions de castells i bastoners. A més, a la tarda també s'ha organitzat un tast amb una vintena de cerveses artesanes per degustar, catalanes i internacionals, com per exemple: Evil Twin, Nómada, Against The grain, Masmalta, La Pirata, Agullons i Moska.Cerves del Montseny aprofitarà la jornada de portes obertes per presentar en societat un nou producte d'estil Saison. La nova cervesa es diu Florale, i entre es seus ingredients hi ha pètals de rosa i hibisc. Segons Julià Vallès, la nova cervesa és "àcida, amb un punt de cítric, seca i floral". Jornada festiva, jornada esportivaUna de les grans novetats de la jornada serà la primera edició de la Cursa de la Cervesa, organitzada per Cervesa del Montseny amb la col·laboració de la Cursa Vall del Congost, que ha cedit part de la seva infraestructura. La cursa, que vol promoure l'esport i el consum moderat de cervesa, ha esgotat les 500 places disponibles en un temps rècord. Durant el recorregut, de 10 quilòmetres, els corredors podran degustar cervesa artesana en els punts d'avituallament.

Anar al contingut