Pla general dels veïns de Cervera que han visitat la restauració de l'interior de l'esglèsia de Sant Domènec, el 8 d'abril de 2017. (…
Pla general dels veïns de Cervera que han visitat la restauració de l'interior de l'esglèsia de Sant Domènec, el 8 d'abril de 2017. (Horitzontal)

Cervera mostra als veïns la remodelació de l'antiga església de Sant Domènec

Actualitzat

ACN Cervera.-Els veïns de Cervera han descobert aquest dissabte al matí la remodelació interior que s'està portant a terme a l'antiga església de Sant Domènec, que data del segle XIV i està situada al cor del nucli històric de la capital de la Segarra. La intervenció inicial que s'ha fet ha consistit en la consolidació de l'estructura de l'edifici, que estava molt malmesa, renovant el sostre i incidint en els arcs de pedra. També s'ha fet una llosa de formigó per tal de disposar de paviment, ja que no n'hi havia. L'acte ha servit per presentar en societat la nova direcció artística del 7è Festival de Pasqua de Cervera, liderada pel director d'orquestra, Josep Maria Sauret, que ha parlat de l'objectiu de crear enllaços entre el territori i les entitats punteres de la tradició musical del país per situar Cervera com a ''referent de la música clàssica catalana''.

Els assistents a la presentació de Sant Domènec també han pogut gaudir d'un maridatge de cervesa artesana de la Casa Dalmases de Cervera amb la interpretació musical d'un quartet de vents integrat per joves del conservatori de la ciutat. D'aquesta manera, s'ha començat a escalfar motors per a l'arrencada definitiva da la 7a edició del Festival de Pasqua, que després de l'aperitiu de dijous passat amb el concert adreçat al públic escolar, aquest dissabte a la nit ofereix una proposa a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió i els Cors del Conservatori que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat.En aquest sentit, Josep Maria Sauret, ha destacat que el concert és un ''exemple de la col·laboració'' entre una entitat del territori amb una altra de puntera del país. Tot plegat amb l'objectiu de mostrar el seu treball conjunt i ajudar a contribuir a consolidar encara més aquest certamen musical que s'allargarà fins al 16 d'abril. Enguany el festival compta amb la programació d'11 produccions musicals que cristal·litzen en un total de 19 concerts. De forma prèvia a la presentació de Sant Domènec ha tingut lloc una visita guiada a càrrec de l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, que ha recorregut un itinerari on s'ha pogut veure el resultat de les obres de la remodelació del nucli històric de la ciutat. Unes obres que van començar al maig de l'any passat amb el finançament del projecte de l'1,5% Cultural amb una afectació a més de 10 carrers i places, i que finalitzaran d'aquí a tres mesos.

Anar al contingut