Cervera acull un acte unitari de suport als alcaldes de la Segarra a favor del referèndum de l'1-O

Cervera acull un acte unitari de suport als alcaldes de la Segarra a favor del referèndum de l'1-O

Cervera acull un acte unitari de suport als alcaldes de la Segarra a favor del referèndum de l'1-O

Pla obert on es pot veure l'alcalde de Sant Ramon posant la terra del seu municipi en una olivera plantada a Cervera per simbolitzar el suport dels alcaldes de la comarca a l'1-O, el 19 de setembre de

Pla obert on es pot veure l'alcalde de Sant Ramon posant la terra del seu municipi en una olivera plantada a Cervera per simbolitzar el suport dels alcaldes de la comarca a l'1-O, el 19 de setembre de 2017. (Horitzontal)

ACN Cervera.-Cervera ha acollit aquest dimarts al vespre un acte unitari convocat per l'assemblea comarcal de l'ANC de suport als alcaldes i alcaldesses de tota la comarca de la Segarra per donar-los les gràcies per la seva ''valentia'' a l'hora de deixar votar al referèndum de l'1-O. L'acte ha comptat amb la participació de 24 alcaldes que simbòlicament han portat terra dels seus municipis i l'han fet servir per plantar una olivera al costat del monument de les Quatre Barres que ret homenatge a la fundació de la Generalitat. Juli Lago, coordinador de l'ANC ha dit que amb aquest acte han volgut mostrar el suport als alcaldes i apel·lar a la democràcia davant els ''atacs de l'estat espanyol''.

L'acte ha comptat amb la participació d'unes 300 persones que han pogut escoltar un manifest que s'ha llegit per part de representants d'entitats locals i comarcals. Tot seguit, els alcaldes han anat passant un per un a dipositar la mica de terra del seu municipi a la base de l'olivera que s'ha planat. Després ha dirigit unes paraules al públic el president del Consell Comarcal i alcalde de Guissona, Xavier Casòliva, i l'alcalde de Cervera. Precisament ells dos estan citats a declarar als jutjats de Cervera demà dimecres al matí en una nova jornada on es preveuen mobilitzacions ciutadanes de suport als batlles.L'acte ha finalitzat amb crits de ''votarem'' i ''independència'' al costat del monument de les Quatre Barres i també amb el cant de 'Els Segadors'.