"Cerca de tu casa" i "La propera pell", al Festival Internacional de Cinema d'Albacete

La 18a edició del Festival d'Albacete, ABYCINE, acollirà dues pel·lícules que compten amb la col·laboració de TV3: "Cerca de tu casa" i "La propera pell". Les dues formaran part de la secció Abycine Presenta.

Actualitzat

Aquest divendres, i fins al 30 d'octubre, Albacete serà la seu del festival de cinema del territori manxec. ABYCINE suposa una reivindicació d'un espai de cultura jove i contemporània. Entre la programació establerta pel festival estaran presents "Callback" i "La propera pell". 

El film, dirigit per Eduard Cortés, tracta la bombolla immobiliària que va esclatar a Espanya l'any 2007. L'originalitat del projecte resideix en el fet que el drama s'enfoca des d'un format musical, que intenta donar a la realitat un toc emocional i imprevisible. La trama del llargmetratge, protagonitzat per la cantant Sílvia Pérez Cruz, ofereix diferents situacions de lluita, solidaritat i esperança de diferents personatges: una jove desnonada, un banquer i la figura del policia.

Eduard Cortés explica que "la raó per la qual es va decidir fer d'aquest projecte un musical va ser per dinamitzar una ficció basada en fets reals i donar-li una mirada diferent".

La pel·lícula va ser presentada l'abril d'aquest any al Festival de Màlaga, on es va endur la Bisnaga de Plata a la millor música. És una producció de Bausan Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE.

També es podrà veure la pel·lícula "La propera pell", dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo. Amb aquesta pel·lícula, fa uns dies Àlex Monner es va endur una menció especial a la millor interpretació masculina pel seu paper de Leo al Cinespaña de Tolosa. Àlex interpreta Leo, un noi adolescent que viu en un centre de menors al sud de França, just a la frontera amb Catalunya. El jove té una amnèsia dissociativa des de fa anys i no recorda res del seu passat d'abans d'entrar al centre. La pel·lícula comença quan una dona (Emma Suárez) rep una trucada del centre informant-la que el seu fill desaparegut des de fa temps podria ser aquest jove del centre de menors.

És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut