Madrid

Centenars d'internautes s'autoinculpen d'intercanviar cultura lliurement per formar part de la Llista de Sinde

Lluny d'apaivagar-se, la guerra oberta entre internautes i el govern espanyol per l'avantprojecte de llei que permetria clausurar webs amb continguts pirata sense autorització judicial continua. Els defensors de l'intercanvi lliure de continguts a la xarxa han orquestrat una nova campanya en contra dels plans del govern espanyol. Aquesta consisteix a "autoinculpar-se" o, el que és el mateix, integrar buscadors de descàrregues en webs per incórrer en el que l'executiu vol evitar. La campanya s'anomena Llista de Sinde, en referència a la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde. Fins ara 341 webs s'han sumat a la iniciativa.

Actualitzat
Oskar Schindler va salvar més d'un miler de jueus dels camps de concentració nazis donant-los feina a la seva fàbrica. Emulant aquella famosa "Llista de Schindler" els internautes han creat la seva pròpia llista, la de Sinde. Formar part d'aquesta llista, però, pot ser més perjudicial que beneficiós si prospera la proposta del govern de clausurar webs que no respectin els drets d'autor.

La llista està oberta a tothom qui vulgui, només cal incorporar un motor de recerca al web o blog personal copiant un codi que es pot trobar al web de la campanya. Els impulsors també demanen que s'ompli un formulari per tal de registrar-se com a membre de la llista. Posteriorment s'entregarà al Ministeri de Cultura.

Fins ara ja s'han sumat a la campanya 341 webs però s'espera que encara ho facin moltes més. Webs que, segons els impulsors de la campanya, i seguint la voluntat del govern, s'haurien de censurar immediatament per compartir cultura.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut