Madrid

Centenars de ramaders es manifesten per exigir solucions a la crisi que viu el sector

L'agricultura i la ramaderia passen per un mal moment. El constant increment del preu del pinsos fa que els beneficis disminueixin cada cop més. Centenars de pagesos s'han manifestat aquest dijous als carrers de Madrid per demanar solucions davant la crisi que viu el sector. Les pèrdues arriben els 2.500 milions d'euros i hi ha 400.000 explotacions en perill, segons dades de la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG).

Actualitzat
La manifestació ha començat a dos quarts de dotze d'aquest dijous, a la madrilenya Porta d'Alcalà, i finalitza davant la seu de Ministeri d'Agricultura. Les constants pujades del preu dels pinsos, i especialment les últimes, han afectat sobretot els productors de carn de porc, vedella i conill, que retallen beneficis per la tendència a la baixa del preu d'aquests productes.

Els pagesos reivindiquen mesures que tinguin efectes sobre els diferents problemes que, els darrers mesos, han afectat el sector. Per exemple, la creació de crèdits a interès zero o la condonació del pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social durant el 2008.

El govern espanyol reconeix que hi ha dificultats en aquest sector i afirma que ha posat en marxa gairebé la totalitat de les propostes acordades al novembre passat amb les diferents organitzacions agràries. Així, s'han elaborat tres programes urgents per mirar de protegir el sector i conservar les espècies ramaderes, i mesures de caràcter fiscal i sanitari.
Anar al contingut