Barcelona

Centenars de pobles i ciutats de Catalunya celebren la festa major aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, coincidint amb el 15 d'agost, moltes poblacions catalanes estan de festa major. Envelats, torneigs d'esport, teatre, circ, concerts de rock, sopars populars, sardanes, castellers, orquestres i balls... són dies de joia en moments difícils. I és que la crisi econòmica ha condicionat molts ajuntaments a l'hora d'elaborar els programes d'actes, ja que han hagut de retallar despeses i organitzar menys activitats. Tot i així, Catalunya és una festa.

Actualitzat
Si ens passegem pel territori veurem que pràcticament tots els pobles i ciutats celebren alguna cosa. I és que el mes d'agost és on es concentren més festes majors al nostre país, i aquest cap de setmana en concret és quan més festivitats coincideixen. Podem elegir de tot: música, teatre, gastronomia, circ, focs artificials...

Anant pertot arreu podem gaudir dels típics envelats amb les orquestres, per exemple a Amposta, Falset, Cubelles, Linyola o Àger. Són sens dubte l'essència de les festes majors, juntament amb els sopars populars. Aquesta combinació de teca i ball la podem trobar a Manlleu, Seva i Olost. També els pregons són un tret de sortida molt celebrat, i és habitual que siguin persones famoses les qui facin els honors. A Mollet, per exemple, és el Mag Lari qui obrirà les festes.

A les ciutats més grans hi podrem trobar concerts de grups de música de masses. Si anem a Castelldefels, hi trobarem El Sueño de Morfeo i Lax'n'Busto; a Roses, el gran Jaume Sisa i també els incombustibles Def Con Dos; a Martorell podrem ballar amb Baratos i Dijous Paella, a més de sentir l'ex de l'Oreja de Van Gogh Amaia Montero, i a Platja d'Aro hi actuaran Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

També el foc és un element comú. A Àger, la Bisbal d'Empordà, Banyoles o Castelldefels hi trobarem aquest tipus d'espectacles. A més, a la Bisbal del Penedès és diada castellera.
Anar al contingut