Madrid / Barcelona

Centenars de persones protesten contra els ajustos davant les seus del PP i el PSOE a Madrid i Barcelona

Milers de persones han protestat a diverses ciutats contra les retallades. A Madrid s'han viscut moments de tensió amb la policia. Hi ha hagut diversos ferits i nou detinguts. A Barcelona, s'han fet concentracions a les seus del PP i Convergència.

RedaccióActualitzat
Primeres protestes a tot l'Estat contra l'últim paquet de dràstiques mesures econòmiques aprovades pel consell de ministres de Mariano Rajoy. Al malestar per les retallades cal afegir-hi la indignació que han provocat les paraules de la diputada del PP Andrea Fabra al Congrés.

Hi ha hagut manifestacions, convocades per internet, a Barcelona, Lleida, Madrid i València, entre altres ciutats. Algunes de pacífiques, d'altres amb incidents i detencions, com és el cas de Madrid i València.

A Barcelona, unes 400 persones s'han concentrat davant la seu del PP català al carrer Urgell. La marxa s'ha fet sense incidents, tret d'un moment puntual en què un parell de persones han llançat pots de pintura vermella contra la façana del PP català.

Entre els manifestants no només hi havia integrants del moviment 15-M sinó també altres persones, joves i famílies que s'han sentit perjudicades per les últimes retallades del govern de Mariano Rajoy. La protesta ha durat pràcticament una hora i mitja.

A Lleida, una vuitantena de manifestants han recorregut els carrers de la ciutat. 

Nou detinguts a Madrid

La principal manifestació ha tingut lloc a Madrid, on la marxa s'ha concentrat davant la seu del PP, al carrer Gènova. Un fort dispositiu policial, amb un mínim de quinze furgones antidisturbis, ha custodiat la seu del PP.

Posteriorment, els manifestants s'han dirigit al carrer Ferraz, on hi ha la seu del PSOE. Allà, els agents antidisturbis han carregat amb contundència contra els manifestants. Alguns han llançat ampolles i altres objectes i s'han produït càrregues policials. Com a conseqüència d'aquestes càrregues, hi ha hagut diversos ferits i nou persones han estat detingudes per agents de la Policia Nacional. Durant els enfrontaments, els agents han disparat pilotes de goma.

A continuació, la protesta ha anat fins a la Puerta del Sol i el Congrés dels Diputats. Unes 3.000 mil persones han intentat arribar a l'edifici, però la policia havia acordonat la zona i ha impedit que s'hi acostessin. La concentració s'ha acabat a la Puerta del Sol cap a la una de la matinada. Els manifestants han demanat la dimissió del govern espanyol i han aixecat les mans cridant "això és un atracament".

Tambés hi ha hagut manifestacions de protesta a altres ciutats, com València, on mig miler de persones han acudit davant la seu del PP al carrer Quart i han increpat els polítics contra les retallades. La policia ha acordonat l'edifici i hi ha hagut algunes detencions.

A l'espera dels sindicats

Per la seva banda, els sindicats analitzaran aquest dissabte al matí a fons les mesures econòmiques del govern espanyol amb l'objectiu de canalitzar la indignació i la protesta dels ciutadans i aconseguir que el dijous dia 19 surtin al carrer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut