Barcelona

Centenars de persones passen la segona nit acampades a la plaça de Catalunya

Centenars de persones han passat la nit acampades a la plaça Catalunya de Barcelona. Per segona nit consecutiva, els joves han passat la nit al ras amb l'ajuda de mantes i cartrons. En aquesta ocasió ja es pot parlar d'acampada i no només de concentració, i els activistes a Barcelona han pactat amb la Guàrdia Urbana que ells mateixos netejaran la plaça per evitar un desallotjament. La mobilització se suma a la que va començar a la Puerta del Sol de Madrid per protestar contra la crisi, els polítics i la classe empresarial.

Actualitzat
Per segona nit consecutiva, centenars de persones han passat la nit al ras a la plaça de Catalunya. El nombre de joves ha augmentat aquest dimarts al vespre a Barcelona, i ha arribat al mig miler. Els concentrats han acampat amb mantes, sacs de dormir i cartrons i a la matinada han continuat discutint sobre els principis de lluita social que els han portat a concentrar-se.

La plaça s'ha llevat força neta, recollida i la discreta presència policial que hi havia ha desaparegut després que els activistes han pactat amb la Guàrdia Urbana que ells mateixos netejaran l'espai per evitar un desallotjament. Això després que un cop iniciada l'acampada, a les dues de la matinada, s'han personat finalment a la plaça Catalunya de Barcelona un reduït nombre d'agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra.

Voluntat negociadora


Malgrat que hi havia rumors d'un desallotjament per la força, els agents només han proposat als manifestants de l'acampada de Barcelona retirar-se temporalment per deixar treballar els equips de neteja municipal. Més d'una hora ha requerit la mobilització assembleària per pactar una resposta. Els concentrats temien que el moment de la neteja fos aprofitat per fer-los fora. La desconfiança s'ha resolt en diàleg amb els agents, amb qui finalment s'ha arribat a un pacte: Es netejaria l'espai públic, però la neteja la farien ells mateixos. Després de retirar uns quants cartrons i passar una escombra on més brutícia s'havia acumulat, cap a quarts de quatre, els activistes s'han acomodat per passar la nit.

Ha estat una nit de concentracions pacífiques a Barcelona, però també a Madrid i a d'altres capitals espanyoles per protestar contra la crisi i la gestió que en fa la classe política. Al darrere hi ha la plataforma Democràcia real, Ja!, que ha convocat aquestes mobilitzacions via xarxes socials emmirallant-se a les protestes del nord d'Àfrica. A aquesta hora, encara continuen sent els temes més comentats a xarxes com Twitter.

Amb tot, la Puerta del Sol de Madrid és l'escenari de la concentració més multitudinària amb milers de persones.

L'acampada d'aquest dimarts s'ha produït després que els joves del moviment Acampadabcn, sorgit a través de les xarxes socials després de les manifestacions del 15-M de diumenge contra el paper de polítics i banquers en l'actual crisi econòmica, decidissin que mantindran la protesta de manera "indefinida" a la plaça de Catalunya de Barcelona per reclamar justícia econòmica i social al país.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut