Capçalera de la manifestació de Barcelona en defensa de les pensions
Capçalera de la manifestació de Barcelona en defensa de les pensions
Barcelona

Els pensionistes tornen al carrer per reclamar prestacions dignes

Les manifestacions precedeixen la gran mobilització en defensa de les pensions que CCOO i UGT preparen per a l'1 de Maig

RedaccióActualitzat

Manifestació en diverses ciutats de Catalunya per reivindicar un sistema de pensions públic que garanteixi prestacions dignes. Els manifestants reclamen una pujada de les pensions proporcional a l'augment del cost de la vida. La mobilització d'avui està convocada pels sindicats majoritaris, UGT i Comissions Obreres.

Les marxes s'han convocat a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, Vic i Vilanova i la Geltrú.

Les manifestacions d'avui donen continuïtat a les que han tingut lloc durant el febrer i el març, convocades majoritàriament pel col·lectiu Marea Pensionista, i precedeixen la gran mobilització que preparen les dues centrals sindicals per a l'1 de Maig.

 

A Barcelona, dos milers de persones, segons la Guàrdia Urbana, han recorregut sota la pluja la Via Laietana des de la plaça Urquinaona fins a les oficines de Correus. Els assistents a la marxa han cridat diverses consignes contra el govern del Partit Popular, com "Rajoy, escucha, devuélvenos la hucha", i també referències a la Corona com "Volem la pensió del pare del Borbó".

 

 

Els sindicats convocants, UGT i Comissions Obreres, han demanat la revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC i que es derogui l'última reforma laboral per acabar amb l'actual precarietat laboral i recuperar els salaris.

Les manifestacions d'avui precedeixen les mobilitzacions que els sindicats preparen per a l'1 de maig vinent, el Dia del Treball, quan la reivindicació sobre les pensions serà un dels eixos principals de la jornada.

Demà diumenge hi ha previstes noves manifestacions per defensar les pensions públiques a un centenar de ciutats espanyoles.

 

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut