Veïns i treballadors han participat a la manifestació contra el col·lapse de les urgències del Taulí
Veïns i treballadors han participat a la manifestació contra el col·lapse de les urgències del Taulí
Sabadell

Centenars de persones es manifesten contra el col·lapse a les urgències del Taulí

Els treballadors asseguren que fa dos anys que el sistema està saturat a causa de les retallades

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han manifestat a Sabadell per la situació de col·lapse a les urgències de molts hospitals, en especial al Parc Taulí. Els organitzadors de la marxa, treballadors del Taulí, atribueixen aquesta situació a les retallades.

Hi han participat veïns de Sabadell i usuaris de la sanitat pública, que han desfilat fins a l'Ajuntament de Sabadell. "A Urgències doblar boxes i atendre als passadissos i indigne i insegur" i "Prou Cominades, volem solucions" són les frases que han mostrat en la pancarta que ha encapçalat la manifestació.

Maria Expósito, infermera d'urgències i membre del comitè d'empresa, ha denunciat que la saturació del servei d'urgències al Taulí és una realitat diària des de fa dos anys que impedeix als seus professionals oferir un servei digne.

"Hi ha una manca de llits important. Absorbim una població de 500.000 habitants i aquest hospital s'ha quedat molt petit. Reivindiquem una solució ja. Més llits d'hospitalització, més organització, més bona gestió." 

 

Segons ha explicat, el servei atén de mitjana entre 60 i 70 pacients diaris, quan té capacitat per a una trentena.

La manifestació ha estat precedida pel polèmic cartell de l'organització Endavant, integrada a la CUP, en què una infermera clava una bufetada al conseller de Salut. El comitè d'empresa del Taulí se n'ha desmarcat.

 

Anar al contingut