Capçalera de la manifestació pels carrers de Barcelona (@teleAfonica)
Capçalera de la manifestació pels carrers de Barcelona (@teleAfonica)
Barcelona

Centenars de persones es concentren en suport als tancats de Movistar a Barcelona

Els treballadors recullen els suports de diverses formacions polítiques de l'esquerra com Barcelona en Comú, la CUP, ERC i Esquerra Unida

RedaccióActualitzat

Centenars de persones, representants de moviments socials, sindicats i també de partits com Barcelona en Comú, la CUP o Esquerra Republicana han participat en un acte de suport als treballadors tancats a la botiga Movistar de plaça Catalunya des de fa set dies.

La manifestació ha desembocat a la seu ocupada, on els treballadors esperen el possible desallotjament, ordenat pel jutge. Davant la botiga els concentrats han protagonitzat una flahmob amb bosses de paper al cap amb el missatge #NoSócEsclava.

Els treballadors han rebatejat la botiga, seu del Mobile World Center, com a Strike Worl Center, centre mundial de la vaga.

Els mateixos treballadors han assegurat que la solidaritat s'ha estès fins i tot a Madrid, on diuen que han ocupat la botiga de Movistar a la Puerta del Sol.


Ada Colau, que ja ha anat a la botiga aquest divendres a la tarda, ha demanat a la companyia que retiri la petició de desallotjament dels vaguistes i  s'ha ofert a mediar en aquest conflicte laboral.

Els treballadors, en vaga des de fa 53 dies, han decidit quedar-se al local malgrat l'ordre de desallotjament, dictada per un jutge. Els Mossos d'Esquadra ja els han comunicat l'ordre i la podrien fer efectiva en qualsevol moment.

Suports polítics

Els treballadors de Movistar han anat sumant suport de diversos partits de l'esquerra com la CUP i Barcelona en Comú, amb Podem, Iniciativa i Procés Constituent. Esqeurra Unida i ERC també s'han sumat al a solidaritat amb els tancats a la seu de plaça Catalunya.

Anar al contingut