Vic

Centenars de persones es concentren en suport al regidor de la CUP Joan Coma

Vic acull una de les protestes més nombroses per la detenció del regidor cupaire, amb la presència de la presidenta del Parlament i diversos càrrecs electes

RedaccióActualitzat

Municipis d'arreu de Catalunya han estat l'escenari, aquest dimarts al vespre, de concentracions de suport a Joan Coma, el regidor de la CUP a Vic detingut per no haver anat a declarar a l'Audiència Nacional. Una de les concentracions més nombroses ha estat a la mateixa capital osonenca. A més de membres de la CUP, com les diputades Eulàlia Reguant o Anna Gabriel, s'hi han acostat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o el diputat del PDeCAT Francesc Homs, també investigats.

Els dirigents polítics i de les entitats sobiranistes han mostrat pancartes com "Per les llibertats, ni un pas enrere" o "Llibertat Joan Coma" i una gran foto del regidor, amb la frase "Mai caminaràs sol". Una part dels concentrats han dut torxes i també una pancarta amb la frase "Trenquem els ous", en referència a la frase per la qual la justícia ha processat Coma.

La presidenta del Parlament ha afirmat que els demòcrates s'han d'unir per defensar la llibertat d'expressió dels càrrecs electes:

"No hem d'oblidar que en Joan Coma es troba en aquesta situació per expressar les seves idees, amb les quals es va presentar a unes eleccions i per les quals els seus electors el van triar. Som aquí per defensar la llibertat d'expressió".

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha reivindicat fermesa davant dels moviments judicials contra els "represaliats":

"Com no pot ser d'una altra manera, fem costat a les persones detingudes i represaliades, en aquest cas en Joan. Marxem ara cap a Madrid, com hi vam ser per les detingudes per la crema de fotos del rei. (...) No podran res des de la judicialització i la repressió si a l'altra banda hi troben fermesa i convenciment."

Entre els concentrats a Vic hi havia els diputats Jordi Turull (PDeCAT), Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Gabriela Serra (CUP), Joan Josep Nuet (SíQueEsPot), el president d'Òmnium, Jordi Cuixat, el de l'ANC, Jordi Sànchez, i la de l'AMI, Neus Lloveras. També la ninotaire Pilarín Bayés. 
 

 

També hi ha hagut concentracions a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, a Girona, Tortosa, Mataró o Berga, entre molts altres municipis.

Coma declararà aquest dimecres a l'Audiència Nacional acusat d'incitació a la sedició. El motiu són les paraules que va dir en un ple de Vic el desembre del 2015, en què va defensar la desobediència de les institucions catalanes per arribar a la independència i va afirmar textualment que "per fer una truita, primer cal trencar els ous".

Autocar de suport

Un autocar amb 35 persones a bord ha sortit de Vic en direcció a Madrid. Els cupaires seran aquest dimecres a les 10 del matí davant l'Audiència Nacional per donar suport i la seva solidaritat a Coma en la compareixença que ha de fer el regidor vigatà davant el jutge.

Les diputades de la CUP Eulàlia Reguant i Anna Gabriel encapçalen la comitiva, en què també hi ha els companys de Coma al consistori en el grup de Capgirem Vic: Sara Blázquez, Marc Barnolas i Katia Junks.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut