Centenars de persones es manifesten a Sant Sebastià pels presos d'ETA malalts.
Centenars de persones es manifesten a Sant Sebastià pels presos d'ETA malalts.
Sant Sebastià

Centenars de persones demanen a Sant Sebastià la llibertat per als presos d'ETA malalts

La marxa, en la qual han participat representants polítics de l'esquerra abertzale, ha recorregut el centre de Sant Sebastià enmig de consignes a favor dels reclusos etarres

RedaccióActualitzat

Diversos centenars de persones han participat en la manifestació convocada per moviments populars i que s'ha fet a Sant Sebastià, just abans de "la canonada" que dóna inici a la Setmana Gran donostiarra.

La manifestació s'ha convocat a favor de la llibertat dels presos d'ETA que estan malalts, i, en concret, dels reclusos guipuscoans Ibon Fernández Iradi, Gari Arruarte i Aitzol Gogorza.

La marxa ha partit, entre aplaudiments, del Boulevard donostiarra amb una pancarta amb el lema "Presos malalts al carrer. Drets humans, solucions i pau". Durant el recorregut s'han proferit crits en euskera demanant que els presos bascos tornin a casa.

A la mobilització hi han participat, entre altres, l'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre, els representants de l'esquerra abertzale Joseba Permach, Joseba Álvarez o Tasio Erkizia, i el diputat d'Amaiur Xabier Mikel Errekondo.

La portaveu d'una associació popular ha donat lectura a un comunicat, en què ha denunciat la "insostenible" situació dels presos amb malalties, i ha reclamat per a ells un tractament "el més digne possible" davant la seva situació límit.

Segons ha assenyalat, això "només és possible fora de les presons", i també ha afegit que els presos tenen drets i ha reclamat respecte per a totes les persones.

Anar al contingut