Barcelona

Centenars de ciutadans es concentren a la plaça de Sant Jaume amb crits d'"Independència"

L'acte de firma del decret de convocatòria de la consulta ha congregat centenars de persones, que han rebut els polítics amb crits d'"Independència"

RedaccióActualitzat

L'acte de firma del decret de convocatòria de la consulta ha congregat centenars de persones a la plaça de Sant Jaume per donar suport al president de la Generalitat.

Els manifestants han rebut els polítics que entraven amb aplaudiments i crits d'"Independència", "Visca Catalunya lliure" o "votarem". Per la porta principal del Palau s'ha vist entrar els membres del govern i els líders de CiU, ERC i la CUP.

La plaça de Sant Jaume és un mar de senyeres i, sobretot, d'estelades onejant.

La façana del Palau de la Generalitat s'ha engalanat per a l'ocasió amb una gran senyera i amb el tapís amb l'escut de la Generalitat penjant de la balconada.

Mentre el president de la Generalitat firmava el decret, els manifestants cantaven "Els Segadors". Un cop acabat l'acte, han reclamat la seva presència al balcó, però Mas els ha sorprès sortint a la plaça. L'han acompanyat Núria de Gispert, Oriol Junqueras, Jordi Turull i membres del govern.

Entusiasmats, els congregats l'han rebut amb crits de "president". Mas els ha agraït la seva presència i els ha repetit que cal "força, determinació, cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra". Els ciutadans han respost amb crits de "votarem" i d'"independència".

ANC i Òmnium, també a la plaça

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural també tenen una àmplia representació a la plaça. Les seves responsables, Carme Forcadell i Muriel Casals, s'han adreçat a la gent reunida expressant la seva satisfacció per la convocatòria de la consulta. Forcadell ha assegurat que avui és un dia per a la gent, per als ciutadans. També ha recordat que gairebé el 93% dels municipis donen suport a la consulta.

Muriel Casals, per la seva part, ha assegurat que a partir del 9 de novembre continuaran treballant per "construir aquest país més just, més equitatiu, més solidari, en definitiva, un país millor del que hem tingut fins ara".

L'ANC i Òmnium han posat en una façana de la plaça un comptador. Aquest dissabte, comença el compte enrere fins al 9-N.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut