662 persones s'han disfressat de Chaplin aquest cap de setmana per celebrar el seu aniversari (Reuters)
662 persones s'han disfressat de Chaplin aquest cap de setmana per celebrar el seu aniversari (Reuters)
Corsier-sur-Vevey, Suïssa

Centenars de Chaplins celebren el 128è aniversari del seu naixement

El Chaplin's World de Suïssa, creat fa un any a la casa on va viure les últimes dècades de vida, celebra el seu primer any amb una reunió de persones disfressades del seu personatge més famós

RedaccióActualitzat

El cap de setmana s'ha commemorat el 128è aniversari del naixement del cineasta Charles Spencer Chaplin. I on més s'ha celebrat és a Suïssa, a la seu de l'únic museu dedicat al polifacètic artista britànic. El centre, obert fa un any a Corsier-sur-Vevey, a la casa on va viure les últimes dècades amb la seva dona, Oona O'Neill, i els seus fills, ja ha rebut més de 300.000 visitants.

 

 

I la celebració s'ha fet amb un rècord: el de persones disfressades com el seu personatge més famós: Charlot. En total van ser 662 els Charlots que van omplir el parc del Museu i s'hi van desplegar per buscar ous de Pasqua, després de formar una gran estrella.

 

 

El director del Museu, Jean-Pierre Pigeon, ha aprofitat l'esdeveniment per destacar la vigència del llegat de Chaplin:

"Si ens fixem en els conflictes que està patint el món avui i ens fixem en pel·lícules com "El gran dictador" o "Temps moderns", els missatges que ens transmeten són extremament contemporanis. El cinema que ell feia està molt lligat a la realitat actual."

En aquesta casa de Corsier-sur-Vevey va morir Charles Chaplin el dia de Nadal del 1977, i també la seva dona, Oona O'Neill, el 1991. El 2000 els fills van decidir vendre-se-la, i ja llavors va néixer el projecte de museu. Un projecte, però, que ha trigat 16 anys a convertir-se en realitat.

És un museu que vol destacar els valors humans i universals de l'obra de Chaplin, amb la ironia com la millor eina davant de l'inconformisme d'una icona que, a través de la pantalla, encara ens recorda que la vida, sense por i amb un somriure, es viu més bé.

 

Anar al contingut