Cèl·lules mare per salvar el rinoceront blanc del nord de l'extinció

El Zoo de San Diego pot produir cèl·lules mare per salvar el rinoceront blanc del nord després que se sacrifiqués l'últim exemplar

Actualitzat

El Zoo de San Diego, als Estats Units, conserva cèl·lules congelades de rinoceront blanc del nord. La intenció de l'emmagatzematge és salvar l'espècie, de la qual només queden dues femelles des que es va sacrificar l'últim exemplar mascle de l'espècie a Kènia.

 

 

Aquestes cèl·lules estan guardades al "Frozen Zoo" del parc, juntament amb més de 10.000 cèl·lules vives d'un miler d'espècies. Es tracta de la col·lecció biològica congelada més gran i diversa del món.

Segons el director d'investigació del Zoo de San Diego, Oliver A. Ryder, aquestes cèl·lules són el futur del rinoceront blanc.

 

"Aquestes cèl·lules són l'esperança del futur, perquè, si no, estaran definitivament extingides. No hi ha suficient diversitat genètica per expandir la població a partir de dues femelles"

 

També ha assegurat que "hi ha un esforç mundial per incrementar la població de rinoceronts blancs del nord" amb el compromís de "científics de molts països". La intenció és agafar cèl·lules congelades i, amb aquestes, produir-ne de reproductives; cèl·lules mare.

 

"Creiem que podem augmentar la població, esperem que sí"

 

Des del Twitter del Zoo de San Diego, s'ha compartit un article que explica el projecte de congelació de cèl·lules, com funciona la conservació genètica i com es pot salvar el rinoceront blanc del nord amb aquesta mesura:

 

 

Els dos exemplars de rinoceront blanc femella que queden al món són la filla i la neta de l'últim rinoceront blanc del nord. Ryder ha lamentat que la població de l'espècie que quedava en llibertat ha acabat desapareixent del tot, mentre que la que es cria en captivitat, ha anat minvant.

Considera que per protegir-los, s'hauria d'haver evitat que es cacessin en llibertat i s'hauria d'haver vetllat perquè el nombre d'exemplars creixés.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut