Isabel Celaá: "És responsabilitat del president de la Generalitat continuar el camí del diàleg que ha començat Pedro Sánchez" (EFE)
Isabel Celaá: "És responsabilitat del president de la Generalitat continuar el camí del diàleg que ha començat Pedro Sánchez" (EFE)
Madrid

Celaá: "Ningú pensa a avançar eleccions, però no resistirem més del que és raonable"

La portaveu del govern espanyol ho ha dit davant la posició més exigent de la nova direcció del PDeCAT

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha expressat la seva preocupació davant l'amenaça de la nova direcció del PDeCAT  de retirar-los el suport al Congrés. Això deixaria Pedro Sánchez sense majoria. La ministra d'Educació i portaveu del govern, Isabel Celaá, ha assegurat que volen esgotar la legislatura però ha admès que no ho faran tant sí com no:

"Ningú està pensant a avançar eleccions, si bé ningú resistirà més enllà del que és raonable. Seria absurd."

La ministra portaveu ho ha dit durant la seva intervenció al Fòrum Europa, a Madrid, després que el PDeCAT s'hagi mostrat més exigent amb el govern del PSOE i que el PP hagi elegit Pablo Casado com a nou president.

Fonts de La Moncloa accepten que l'escenari ha canviat i que la posició adoptada ara pel PDeCAT el fa més incert. Tot i això, Celaá trasllada la responsabilitat a Quim Torra:

"És responsabilitat del president de la Generalitat -que resideix, com vostès saben, al Palau de la Generalitat i no fora d'Espanya- continuar pel camí que ha començat el president del govern, el camí del diàleg, un passadís de diàleg, amb l'objectiu que acabi la crisi política de Catalunya."

Des de La Moncloa es diu que es tracta d'una cursa d'obstacles i que s'intentarà salvar cada decisió pas a pas.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEPDeCATPPPablo Casado
Anar al contingut