Cel cobert, ambient molt suau i pluges

El cap de setmana tornen els núvols, i el cel estarà entre tapat i variable. Cauran alguns plugims, sobretot, diumenge al matí, i la majoria, a l'interior i vessant sud del Pirineu de Lleida. Farà menys fred. Poques glaçades de nit.

Actualitzat
Cap de setmana de núvols, amb el cel més gris a partir de dissabte a la tarda. Paraigua tancat dissabte i obert diumenge a la tarda al Prepirineu. L'arribada del cap de setmana coincideix amb la proximitat d'una pertorbació que ja tindrem a sobre diumenge a darrera hora. Fins que la borrasca no la tinguem a sobre estarem sota la influència d'un flux de vent de component sud càlid.

Dissabte, dia de núvols i vent de sud
L'acostament d'un front càlid implicarà un increment de núvols de tipus mantell. L'augment dels núvols serà progressiu, prims al matí amb un sol esmorteït a les comarques de Girona i més compactes a partir del migdia. Les precipitacions seran febles i arribaran a partir de la tarda al nord de les comarques de Lleida. Cota de neu 1.400 al Pirineu i pujarà fins als 1.900 metres als Ports.

El vent de sud bufarà moderat a partir del migdia a les zones elevades de Tarragona i localment fort a les cotes altes del Pirineu, amb cops superiors als 90 km/h. També es deixarà sentir amb força a l'Empordà. Les temperatures apunten cap amunt, sobretot les mínimes. Les màximes es mantindran per efecte de la presència dels núvols.

Diumenge, cel cobert i pluges al Pirineu
Al llarg de diumenge, la pertorbació arribarà a Catalunya. El cel estarà cobert durant tot el dia i les pluges s'intensificaran a partir de la tarda al vessant sud del Pirineu, des de l'Alta Ribagorça fins al Ripollès, amb neu per sobre dels 1.800 metres. Les precipitacions podran superar els 50 mm i els 30 cm a alta muntanya. Fora d'aquestes zones, les pluges seran més minses.

El vent bufarà de sud i es reforçarà durant la segona meitat del dia, amb cops moderats a la Catalunya Central i fort als cims del Pirineu. Les temperatures pujaran força, tant les mínimes com les màximes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut