Josep Rull, secretari d'Organització de CDC.
Josep Rull assegura que la represa del diàleg amb Madrid no afectarà el procés sobiranista. (Foto: ACN)
Barcelona

CDC manté la consulta pel 2014 i diu que la represa del diàleg amb Madrid no afectarà el procés sobiranista

Convergència Democràtica manté la previsió que la consulta es faci l'any que ve. El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha volgut deixar clar que la represa del diàleg amb el govern de Rajoy no es farà a canvi de renunciar al procés sobiranista.

RedaccióActualitzat
CDC assegura que la represa del diàleg amb Madrid no es farà a canvi de renunciar al procés sobiranista i manté la previsió que la consulta es faci l'any 2014. Ho ha afirmat el secretari d'Organització del partit, Josep Rull, que ha volgut remarcar que el diàleg amb l'Estat es fa per responsabilitat però en cap cas a canvi de renunciar al procés sobiranista: "Aquestes negociacions, que s'han de fer per responsabilitat amb la gent de Catalunya, no tenen com a moneda de canvi el procés de la consulta i el procés de sobirania, que ningú no s'equivoqui". El dirigent de Convergència ha remarcat que, al mateix temps que es vol dialogar amb l'Estat, s'està treballant des de Catalunya en la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

El secretari d'Organització de CDC ha acusat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, d'"autoexcloure's" de l'oferta de pacte de govern que ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas. Segons Rull, quan Navarro, en la seva proposta d'acord, deixa fora Mas només està fent una "gesticulació buida de contingut", i li ha demanat responsabilitat en correspondència amb el moment que viu el país. Josep Rull creu que si l'objectiu del govern és lluitar contra la crisi i donar la veu al poble, no hi ha cap motiu perquè el PSC no s'hi pugui sumar.
Anar al contingut