Madrid

CDC i UDC estudien que el grup del Congrés mantingui els dos partits i canviï el nom

Al Senat, el grup també es mantindrà, però els parlamentaris es dividiran el torn de paraula i s'asseuran físicament separats

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió tancaran en les pròximes hores la seva nova organització al Congrés. Avui hi ha hagut un primer acostament de posicions. A hores d'ara, s'estudia la possibilitat de mantenir els dos partits dins del mateix grup parlamentari, que podria canviar la seva denominació.

Aquest matí ja hi ha hagut una primera reunió al Congrés dels Diputats, amb la participació de Josep Antoni Duran i Lleida i Pere Macias. El diputat convergent creu que hi haurà acord: un únic grup, amb dos portaveus: "Espero que entre avui i demà podrem dir que continuarà havent-hi un sol grup, potser amb el nom canviat."

Des d'Unió, la diputada Montserrat Surroca també creu que es resoldran les diferències en menys de 48 hores: "Solucionar-ho sense que hi hagi un gran daltabaix dins del grup parlamentari. Hem de gestionar-ho i negociar-ho amb la màxima serenor possible. I aquesta és la intenció, crec, de les dues parts." Convergència dóna per fet que mantindrà la vicepresidència quarta al Congrés dels Diputats després de la marxa de Jordi Jané al govern de la Generalitat.

A la cambra alta, els senadors de CiU canviaran els seus seients a l'hemicicle perquè els membres de CDC estiguin junts i, a continuació, se situïn els d'UDC, per fer visible la ruptura de la federació. A més, tenen previst repartir els torns d'intervenció quan cada partit vulgui manifestar una posició diferent. El portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, de Convergència, ha assegurat que es manté el grup parlamentari per al que queda de legislatura; Cleries continuarà al capdavant i el portaveu adjunt seguirà sent Salvador Sedó, d'Unió Democràtica.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut