Madrid

CDC es registra al Congrés com a Grup Parlamentari Català (Partit Demòcrata) enmig de crítiques pels 10 vots misteriosos

Ignasi Planas i Marc Castells consideren "inacceptable" que no s'hagi aclarit què va passar en la votació de la constitució de la mesa del Congrés on, suposadament, alguns diputats de Convergència van votar a favor de la presidència d'Ana Pastor

RedaccióActualitzat

Convergència ha registrat la seva petició per tenir grup parlamentari propi al Congrés. El grup encapçalat per Francesc Homs vol que el seu partit porti el nom de Grup Parlamentari Català, i entre parèntesi, Partit Demòcrata Català, mantenint així el nom adoptat al congrés del partit i que podria ser impugnat.

Crítiques a Homs pels deu vots misteriosos

Mentrestant, dues de les candidatures que aspiren a dirigir el partit, la que encapçala Ignasi Planas i la de Marc Castells, es queixen de la falta de transparència que hi va haver en la votació de la mesa de la cambra baixa presidida per la popular Ana Pastor. No estan d'acord amb la decisió d'Homs de deixar que alguns dels seus diputats votessin a favor de la candidata del PP. Planas considera "inacceptable" la forma d'actuar:

"En aquesta polèmica tots tenim la sensació que no s'està dient tota la veritat. Hi ha arguments a favor i hi ha arguments en contra per defensar els vots a favor d'aquesta mesa i per defensar els vots en contra d'aquesta mesa. El que és inacceptable és que tinguem una nebulosa respecte al que ha fet aquest partit i que no tinguem una argumentació.

Marc Castells carrega també contra aquesta actuació:

"No es pot tractar la gent d'idiota i vivim en un món, en el món de la política, que cada cop requereix, i això és evident, que s'ha d'anar de cara. La gent necessita que se li digui les coses pel seu nom i no hauria costat res fer-ho. Penso que ho hem fet molt malament."

Francesc Homs no ha aclarit si alguns dels seus diputats van votar amb el PP a canvi d'aconseguir un grup parlamentari propi al Congrés.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut