Barcelona

CDC encara la refundació del partit definint-se com a nacionalistes, no com a independentistes

Rull declara: "No ens definirem com a independentistes. Nosaltres som nacionalistes catalans"

RedaccióActualitzat

El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya ha encarat la refundació del partit posant al davant la justícia social com a objectiu i amb el nacionalisme com a instrument necessari. La refundació culminarà en un congrés que es farà a finals d'aquest any o principis del que ve.

Josep Rull ha reivindicat la feina feta però un cop assolits els objectius ha dit que s'ha de seguir endavant. Afegeix que és un partit que ha d'actuar amb moderació i ha insistit que la formació no és un partit independentista, tot i que la independència és la millor eina per millorar el benestar dels catalans:

"No ens definirem com a independentistes. Nosaltres som nacionalistes catalans. El nostre objectiu és la nació i la nació són les persones concretes d'aquest país."

El coordinador general d'aquesta formació ha assenyalat per primer cop Podem. Rull diu que en el míting de la Vall d'Hebron que va fer aquesta formació política es va poder copsar "tot l'odi que senten per Mas, per la seva persona," i ha declarat:

"Aquest odi contra Mas és el que farem servir contra ells en la campanya. Amb algú que té aquestes idees, la Via Catalana hauria estat impossible."

Josep Rull també ha enviat un missatge directe a l'estat espanyol després que aquest va anunciar que presentaria un recurs contra la llei d'acció exterior de la Generalitat:

"García Margallo, que no ens vagi a buscar a l'espai sideral, que nosaltres som d'aquí i seguirem sent d'aquí ara i d'aquí a sis mesos i d'aquí a un any, amb una diferència substancial, aleshores nosaltres ja serem una nació entre la resta de nacions lliures del món."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut