Oriol Pujol en una imatge d'arxiu
Oriol Pujol en una imatge d'arxiu.
Barcelona

CDC defensa l'"absoluta innocència" d'Oriol Pujol després de la petició d'imputació per suborn

La petició d'imputació del diputat de CiU Oriol Pujol en el cas de les ITVs no ha fet variar ni un mil·límetre la posició de Convergència Democràtica de Catalunya. El seu partit ha emès un comunicat en què reitera l'"absoluta innocència" del que havia estat portaveu del grup parlamentari fins que el cas el va esquitxar.

RedaccióActualitzat

La petició d'imputació del diputat de CiU Oriol Pujol en el cas de les ITVs no ha fet variar ni un mil·límetre la posició de Convergència Democràtica de Catalunya. El seu partit ha emès un comunicat en què reitera l'"absoluta innocència" del que havia estat portaveu del grup parlamentari fins que el cas el va esquitxar. Va ser al març de l'any passat, quan el TSJC el va imputar per un presumpte delicte de tràfic d'influències.

Ara, a més, li pesaria una petició d'imputació que li ve de la Fiscalia Anticorrupció per un suposat suborn en aquesta trama de suposada adjudicació irregular d'estacions de la Inspecció Tècnica de Vehicles. El delicte que se li imputaria seria l'acceptació de 30.000 euros a canvi de votar al Parlament a favor d'un dels empresaris implicats en la trama de les ITVs.

Davant aquesta sospita, CDC manifesta que "Oriol Pujol Ferrusola mai va sol·licitar, i molt menys percebre, cap contraprestació --econòmica o no econòmica-- a canvi d'una votació al Parlament durant la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial de l'any 2008". Recorda, en aquest sentit, que la Llei de Seguretat Industrial es va aprovar l'any 2008, durant el mandat del govern de coalició de PSC, ERC i ICV. Aquella legislatura, CiU estava a l'oposició i, per tant, el vot dels seus diputats no era necessari per tirar endavant aquesta llei.

En el seu comunicat, CDC explica que ni els advocats d'Oriol Pujol ni tampoc els serveis jurídics del partit han rebut cap comunicació oficial d'imputació per part de les autoritats judicials i que, per tant, totes les seves opinions a la notícia es construeixen a partir del que han pogut llegir en el comunicat de premsa de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut