Lleida

CDC confirma que Gavín no serà president de la Diputació de Lleida, tot i que arribi a un pacte amb ERC

Els mals resultats de Convergència i Unió a les eleccions municipals a la demarcació de Lleida han obert una crisi en el si de la federació. El president de Convergència Democràtica a Lleida, Ramon Alturo, ha confirmat que la cúpula del partit no vol que Isidre Gavín repeteixi com a president de la Diputació, encara que s'arribi a un acord amb ERC i la federació pugui continuar governant-la. Mentrestant, Esquerra es deixa estimar per tots, conscient que és clau per formar govern a la corporació provincial.

Actualitzat

Convergència ha assegurat que la decisió que Gavín no torni a presidir la Diputació, si es donés el cas, no es tracta d'un càstig, sinó que s'ha pres perquè Gavín es pugui dedicar en exclusiva a fer de cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida. Gavín, de moment, no s'ha manifestat públicament sobre aquesta qüestió.

Mentrestant, Esquerra Republicana sondeja amb les diferents forces, conscient que és clau per formar govern a la corporació provincial, ja sigui amb els nacionalistes o amb els socialistes. Els republicans, fins i tot, veuen viable acabar presidint aquest organisme. De fet, així ho va afirmar el president de la federació d'ERC a Lleida, Vicent Font, que va afegir que l'únic candidat que podria ocupar ara aquest càrrec és l'actual delegat de la Generalitat a Lleida, Jaume Gilabert.

Anar al contingut