Bellaterra

CDC col·loca els pesos pesants del partit i tres consellers a la llista de Junts pel Sí

Neus Munté, Jordi Turull o Joan Rigol són alguns dels noms que acompanyaran al president Mas a la llista conjunta amb ERC i les entitats sobiranistes

RedaccióActualitzat

El Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya ha aprovat la llista que acompanyarà Artur Mas i ha ratificat l'acord de dissolució de la federació de Convergència i Unió. La formació ha situat pesos pesants i tres consellers a la llista de Junts pel Sí.

El president de la Generalitat ha explicat que dilluns signarà el decret de convocatòria de les eleccions i de dissolució de l'actual legislatura "d'acord amb la normativa. Això serà inatacable des del punt de vista jurídic. Una cosa és que legalment aquestes eleccions siguin eleccions i una altra és que políticament no seran eleccions normals, políticament són el plebiscit per a la llibertat i la sobirania de Catalunya i perquè hi pugui haver a Catalunya un estat propi que ens iguali amb les altres nacionals de la UE".

Els primers cinc llocs de la llista per Barcelona els ocuparan per aquest ordre Artur Mas; la vicepresidenta del govern català, Neus Munté; el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, el número dos de CDC, Josep Rull i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

Altres consellers que també hi seran presents són Irene Rigau i Germà Gordó en vuitena i novena posició respectivament. El cap de llista per Tarragona serà l'alcalde de Valls, Albert Batet. Per Lleida, ho serà l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i per Girona l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Hi haurà també onze candidats de Demòcrates de Catalunya, grup de sobiranista que inclou membres d'Unió Democràtica. Destaca Antoni Castellà que serà el número 10. Raimon Carrasco, fill del fundador d'Unió, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i Joan Rigol tancaran la llista per Barcelona.

En la seva intervenció, el president Artur Mas, ha remarcat l'excepcionalitat de la candidatura de les entitats sobiranistes, Convergència i Esquerra i de les eleccions del 27-S.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut