Barcelona

CDC anima els seus 50.000 militants a convertir-se en voluntaris lingüístics

Convergència Democràtica de Catalunya ha llançat una campanya per animar els seus 50.000 militants a oferir-se com a parelles lingüístiques d'aquells immigrants interessats a aprendre la llengua catalana. La figura de la parella lingüística consisteix en voluntaris catalanoparlants que s'ofereixen als immigrants interessats a aprendre el català per conversar-hi periòdicament en aquesta llengua. La secretària executiva d'àmbit sectorial de CDC, Montserrat Candini, ha explicat que l'objectiu de la campanya és implicar en el voluntariat lingüístic els 50.000 militants del partit, les 435 alcaldies i els 3.387 regidors de CiU, posant a disposició les 450 seus de les quals disposen els convergents.

Actualitzat
Candini ha assenyalat que l'objectiu de CDC és "donar exemple" a la ciutadania "fent país", mitjançant iniciatives com aquesta, que demostren que les "proclames nacionalistes" del partit no es queden en simples paraules, sinó que tenen translació pràctica. Segons Candini, les parelles lingüístiques representen una oportunitat no només d'ajudar els immigrants a practicar la llengua, sinó també d'ensenyar-los la realitat social del país. Els catalanoparlants, a més, poden aprendre sobre les experiències de les seves parelles als països d'origen.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha explicat que la campanya vol facilitar la "cohesió social" de Catalunya per la via de la integració lingüística dels immigrants, per poder continuar considerant Catalunya com "un sol poble". "La llengua és l'eix comú de la identitat i personalitat del poble català. Si la gent del país no es posa al capdavant d'aquesta nova etapa de vetllar per la superació de les actuals dificultats, la nostra identitat es pot veure amenaçada", ha alertat.

Puig ha denunciat la falta d'iniciatives del govern de la Generalitat per a la promoció del català entre la població immigrant, i ha acusat als socialistes d'haver "utilitzat les polítiques d'immigració com a recurs partidista i electoral". De la seva banda, el president de la sectorial d'immigració, Àngel Colom, ha explicat que, durant deu anys, la campanya del voluntariat lingüístic ha comptabilitzat unes 30.000 parelles a Catalunya, una xifra curta, atès que en aquest transcurs de temps han arribat al país "un milió i mig de persones".
Anar al contingut