Façana d'una Oficina de Treball en una imatge d'arxiu.
Hi ha més llars on tots els seus membres estan a l'atur.
Barcelona

CCOO xifra en un 57% la desocupació entre els joves catalans, més del doble de la mitjana europea

ONGs i sindicats alerten de l'elevada taxa d'atur entre els menors de 30 anys catalans en el Dia Mundial de la Joventut. CCOO xifra en el 57% l'atur entre els joves de 16 a 25 anys, una xifra que és més del doble de la mitjana europea. La Creu Roja, per la seva part, conclou que el 80% dels joves que atenen estan a l'atur i el 70% abandonen de manera prematura els estudis.

RedaccióActualitzat
Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Joventut, ONGs i sindicats alerten de l'elevada taxa d'atur entre els joves catalans. El sindicat Comissions Obreres ha estat un dels que ha alertat de la precarietat laboral i l'elevat índex d'atur entre els catalans de 16 a 25 anys. Segons dades del sindicat, en aquesta franja d'edat hi ha un 57% d'aturats, més del doble de la mitjana europea. La coordinadora d'acció joves del sindicat, Aina Vidal, ha explicat a Catalunya Ràdio que la l'elevada taxa d'atur és "inacceptable i inconcebible en qualsevol país modern" i, sobretot, si es té en compte la baixa taxa d'emancipació, que s'està al voltant del 23-25% ja que la manca de feina fa que els joves no puguin marxar de casa dels pares.

La Creu Roja, per la seva part, conclou que el 80% dels joves que atenen estan a l'atur i el 70% abandonen de manera prematura els estudis.

CCOO també recull que des de fa un parell d'anys han marxat més de 10.000 joves catalans a l'estranger a buscar feina.
Anar al contingut