Barcelona

CCOO no descarta la congelació salarial a Seat si es recupera el sou perdut el 2011

CCOO ha obert la porta a acceptar una congelació salarial a Seat, tal com proposa la UGT. En una assemblea d'aquest dissabte, els representants del sindicat han previst un canvi d'estratègia, sempre que es recuperi el sou perdut l'any 2011. Per la seva banda, des de la UGT asseguren que la proposta arriba tard i descarten un acord en la reunió del comitè d'empresa de dilluns d'on ha de sorgir una proposa del comitè, perquè l'Audi Q3 es fabriqui a Catalunya, que després els treballadors votaran en referèndum.

Actualitzat
Fonts de CCOO han afirmat a Catalunya Ràdio que, si l'empresa es planteja fabricar l'Audi Q3 a Alemanya o a Bèlgica, on els sous són més alts que aquí, és que el problema de fons no és quant costa produir, sinó quines ajudes públiques hi ha i quines pressions pot fer sobre Volkswagen el govern d'Angela Merkel.

Per la seva banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha dit que les propostes de CCOO arriben tard perquè "entenem que la nostra és una bona proposta per als treballadors i si la deixem de banda correm el risc que l'empresa es tiri enrere i ens quedem sense res".

La UGT descarta que hi pugui haver cap acord en la reunió del comitè d'empresa, que s'ha de fer aquest dilluns. Pronostica que s'acabarà imposant per majoria la seva proposta, i que es votarà en referèndum entre dimarts i dimecres.

El principi d'acord amb l'empresa contempla congelar el sou aquest any, augmentar-lo la meitat de la inflació el que ve i cobrar 200 euros extra d'aquí a dos anys.

Anar al contingut