Pla general de la reunió sectorial de CCOO celebrada amb professionals de l'educació de Barcelona durant la vaga feminista del 8 de març de 201…
Pla general de la reunió sectorial de CCOO celebrada amb professionals de l'educació de Barcelona durant la vaga feminista del 8 de març de 2018 (horitzontal)

CCOO insta la Generalitat a pactar un pla d'igualtat "real" en el sector de l'educació

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) reclama al Departament d'Ensenyament que segui a negociar amb els sindicats un pla d'igualtat "real" en el sector. Durant la vaga feminista convocada aquest dijous 8 de març, el Secretari General de la Federació d'Educació de CCOO a Catalunya, Manel Pulido, ha explicat a l'ACN que el sindicat aposta per implementar mesures "agosarades" que permetin, per exemple, igualar el percentatge d'homes i dones que demanen la reducció de jornada quan tenen un fill, ja que actualment un 95% dels permisos el demanen les mares. Pulido també ha subratllat la importància de la "coeducació" a les aules per "revertir la cultura patriarcal". En aquest sentit, ha advertit que el sindicat constata que la consciència feminista està "retrocedint" a les escoles i instituts, i insta el professorat a treballar per aturar aquesta situació.

"Calen mesures agosarades sí o sí". Així de taxatiu s'ha expressat el portaveu de CCOO en el sector de l'educació a l'hora de detallar quin pla d'igualtat proposa el sindicat per equiparar les condicions de les dones i homes. Sense concretar cap mesura, Manel Pulido sí que ha insistit en la necessitat d'abordar qüestions com els permisos de reducció de jornada, l'accés de les dones a càrrecs directius i d'inspecció educativa, i una millora del permís de lactància i paternitat. "Seran mesures difícils de pensar i implementar, però ens hi haurem de posar sí o sí", ha admès.Després de reunir-se amb diversos professionals de l'Institut Flos i Calcat de Barcelona, Pulido ha destacat que el sector percep unànimement la necessitat de tractar la igualtat de gènere dins les aules "per evitar els masclismes que tots portem dins". En aquest sentit, ha assegurat que els professors constaten que "el masclisme no acaba poc a poc de forma continua, sinó que ho fa amb dents de serra", i ha advertit que actualment es percep un "retrocés" del feminisme. Ho atribueix a "com està muntada la societat, els mitjans de comunicació i la música, entre altres factors".Davant aquesta situació, Manel Pulido ha assegurat que el seguiment de la convocatòria de vaga d'aquest dimecres està sent "molt important", segons les dades recollides per CCOO. El motiu, ha apuntat, és que l'educació és un sector "feminitzat que sent en primera persona les desigualtats". Alhora, ha recalcat que també està sent determinant l'"exemple" que volen demostrar els docents: "És molt difícil quedar-se treballant si tu estàs dient als alumnes que vols canviar la societat per a què el feminisme agafi més quotes de poder".

Anar al contingut