Els sindicats, a la firma de l'acord amb Ensenyament
Els sindicats, a la firma de l'acord amb Ensenyament
Barcelona

CCOO i UGT també desconvoquen la vaga d'ensenyament del 9-F

Els dos sindicats han esperat a firmar l'acord amb la conselleria per desconvocar la vaga, com ja va fer divendres USTEC-STEs

RedaccióActualitzat

Els sindicats UGT i CCOO han desconvocat la vaga d'educació prevista per al 9 de febrer després de l'acord aconseguit amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, que s'ha signat aquesta tarda a la seu de la conselleria. USTEC-STEs (IAC) ja va anunciar la desconvocatòria divendres passat.

Després d'un any de negociacions, els acords inclouen 4.714 llocs de treball per a professors en el curs 2017-2018, 5.511 si es compten els substituts, la reducció d'una hora lectiva per al pròxim curs i una convocatòria d'oposicions de 2.000 places.

En roda de premsa aquest dimarts després de la signatura de l'acord, Ramon Font, d'USTEC·STEs, Manel Pulido, de CC.OO, i Laia Martí, d'UGT, han assegurat que l'acord trenca "una dinàmica negativa" i es tracta d'un bon acord, i han afirmat que desconvoquen la vaga prevista pel 9 de febrer.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat que és un "molt bon acord" per a la millora de l'atenció de l'alumnat i de les condicions laborals dels docents.

El Sindicat de Professors de Secundària, que formava part de les negociacions amb el Departament d'Ensenyament, no ha signat l'acord i mantindrà la vaga, igual que el sindicat CGT, que no ha estat present en les negociacions.

Anar al contingut