Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO)
Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO)
Barcelona

CCOO i UGT s'afegeixen a l'aturada convocada per la Taula per la Democràcia

Camil Ros i Javier Pacheco consideren que aquesta aturada no és una vaga general ni està relacionada amb una possible declaració d'independència

RedaccióActualitzat

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el de la UGT, Camil Ros, han corroborat aquest dilluns que aquests sindicats s'afegeixen a l'aturada d'aquest dimarts 3 d'octubre. Aquest diumenge els líders de l'ANC i Òmnium van anunciar-ho en nom de la Taula per la Democràcia.

Segons han explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", la decisió la van prendre totes les organitzacions integrades en la Taula. Ros ha precisat que no ho consideren una vaga general, sinó una "aturada de país":

"Creiem que els fets necessiten una resposta cívica i democràtica del conjunt de la ciutadania, al carrer i als centres de treball, per això el conjunt d'entitats vam plantejar aquesta aturada de país."

La convocatòria de vaga general la van fer la setmana passada la CGT i altres sindicats minoritaris i s'hi va adherir la CUP. Pacheco s'ha desmarcat d'aquesta iniciativa:

"Nosaltres volem sumar, no és el moment de dividir, és el moment d'aplegar tots els esforços dels catalans i les catalanes i posar-los davant d'una agressió frontal contra la democràcia i els drets fonamentals de la nostra ciutadania."

Tant Ros com Pacheco també han volgut separar aquesta aturada d'una encara hipotètica declaració d'independència, amb l'argument que el motiu de l'aturada està relacionat amb els fets d'aquest diumenge, que van molt més enllà del projecte independentista.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut