Comunicat conjunt de la UGT i CCOO
Comunicat conjunt de la UGT i CCOO
Madrid

CCOO i UGT demanen que es convoquin eleccions i no s'apliqui el 155

En un comunicat, els dos sindicats també demanen al president Puigdemont que no prengui cap decisió unilateral que incrementi l'escalada de tensió i insisteixen en una solució política negociada del conflicte

RedaccióActualitzat

CCOO i UGT han demanat al govern de la Generalitat que es convoquin eleccions anticipades i al Senat que suspengui la tramitació de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. En un comunicat conjunt, els dos sindicats recorden que "el moment de tensió que s'està vivint requereix que els ciutadans catalans puguin votar en unes eleccions, emparats per l'Estatut i la Constitució."

En aquest sentit, tant CCOO com UGT remarquen que la cambra alta ha d'entendre que els comicis són un "exercici democràtic que s'ha de fer amb normalitat". Per això demanen la suspensió de l'aplicació del 155.

Els dos sindicats també reclamen al govern de Carles Puigdemont que no adopti cap decisió unilateral que aprofundeixi en l'escalada de tensió i insisteixen que "la reconducció del conflicte hauria de passar per una solució política negociada."

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut