CCOO denuncia davant la Inspecció de Treball la manca de mesures preventives en els assassinats dels agents rurals a Aspa

ACN Aspa.-L'Agrupació d'Agents Forestals de Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat davant la Inspecció de Treball la manca de mesures preventives en els assassinats dels dos agents rurals a Aspa el 21 de gener. Ho ha fet registrant, el 6 d'abril, un informe de 48 fulls que detalla els riscos que corrien els efectius d'aquest cos. Segons CCOO, el Servei de Prevenció de Riscos ja havia avaluat el 2014 "la possibilitat de la mort o gran invalidesa d'un agent en una inspecció de caça major o menor per agressió d'una persona amb arma de foc". Davant d'això, el sindicat ha criticat que des d'aleshores "no van fer res" per evitar-ho "ni el Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, ni el Subdirector d'Agents Rurals ni l'Inspector en Cap del Cos". Per tot plegat, CCOO ha demanat a la Inspecció de Treball que "s'investiguin les responsabilitats administratives o penals en què hagin pogut incórrer els responsables de la seguretat laboral dels agents".

A l'informe presentat per CCOO s'hi han annexat més de 400 pàgines de documentació sobre la prevenció de riscos, com requeriments d'inspecció de treball o el pla de prevenció que determina les responsabilitats preventives dins l'organigrama del Departament.

Anar al contingut