El secretari general de CCOO, Unai Sordo (EFE)
El secretari general de CCOO, Unai Sordo (EFE)
Madrid

CCOO demana que s'obri "un procés de negociació" entre La Moncloa i la Generalitat

El sindicat proposa que s'abordi la reforma de la Constitució i un nou marc d'autogovern per a Catalunya, sense accions unilaterals

RedaccióActualitzat

Comissions Obreres ha instat els governs espanyol i català a establir un diàleg urgent per evitar que el conflicte polític vagi a més i tingui "conseqüències difícilment imaginables". El secretari general del sindicat, Unai Sordo, ha reclamat que les dues parts s'asseguin deixant de banda les mesures unilaterals, com ara una DUI o l'aplicació de l'article 155 de la Constitució:

"L'adopció de qualsevol d'aquestes decisions, o de totes dues, en opinió de CCOO, ens abocaria a una situació encara més greu i de conseqüències difícilment imaginables. És per això que fem una crida perquè, sense apriorismes ni exclusions, s'obri un procés de negociació en dos espais que s'han d'interpretar com a complementaris."

 

El dirigent sindical ha afegit que el desbloqueig del conflicte podria passar per una reforma de la Constitució i per dotar Catalunya d'un nou marc d'autogovern. Aquests haurien de ser, ha plantejat, els espais de negociació:

"El primer, sobre un nou marc d'autogovern per a Catalunya que pugui ser simultani a una ponència constitucional que abordi la reforma de la Carta Magna. Segon, la forma de referèndum o consulta que s'hauria d'arbitrar perquè la ciutadania de Catalunya pugui pronunciar-se de forma legal i lliure. L'obertura d'aquests espais de negociació hauria de ser immediata i materialitzar-se sense mesures unilaterals."

 

La proposta és compartida per CCOO a Catalunya, que també ha remarcat que els catalans han de poder "decidir democràticament el seu futur".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut